Medische termen in het engels

medische termen in het engels

Vragen die te maken hebben met oorzaken van epilepsie, het medicijngebruik, de bijwerkingen en de gevolgen op de lange termijn. Vragen over verstoorde toekomstverwachtingen. Vragen die te maken hebben met het begeleiden van je kind naar de volwassenheid. Als je kind al een flink stuk op weg is om volwassen te worden en zelfstandig beslissingen wil nemen krijg je te maken met moeilijke zaken als uitgaan, laat naar bed gaan, onregelmatig leven, medicijnen slikken, alcohol, autorijden, enz. Kun je als ouder deze dingen los te laten en het over te laten aan je bijna volwassen kind? Hoe gaan we te werk?

Hoe worden kinderen met epilepsie onderzocht? Kun vetzuren je epilepsie behandelen? Wat kun je wel, wat niet? Ga naar de uitzending activiteiten, landelijke dag, tweemaal per jaar, familie contactdag, eenmaal per jaar. Informatie- en Contactgroepen, wanneer en waar is afhankelijk van de animo. Andere door de evn georganiseerde (voorlichtings)bijeenkomsten in de regio, forum : subforum Ouders en kinderen Wat bieden de contact- en informatiebijeenkomsten? Ouders worden in de gelegenheid gesteld om met andere ouders van een kind met epilepsie ervaringen te delen en uit te wisselen. De vragen kunnen met een ander ouder of gespecialiseerde hulpverlener besproken worden. Zo is een avond gereserveerd voor de medische vragen. Die worden beantwoord door een (kinder)neuroloog. Verder gaan we in op: Vragen over opvoeding, school, leren en de ontwikkeling van je kind.

medische termen in het engels
(vanaf 6 jaar dvd geen bereik (korte, informatieve speelfilm over twee kinderen met epilepsie (15 min. bedoeld voor 8 tot en met 13-jarige kinderen met of zonder epilepsie, ouders en leerkrachten. De dvd bevat tevens achtergrondinformatie voor ouders, leerkrachten en andere begeleiders van kinderen met epilepsie (6 min.). Kinder- en jongerensite (sein). Kindersite, kempy (Kempenhaeghe) nieuw! Epilepsie kindersite (ef pakketten voor werkstuk of spreekbeurt, klokhuisuitzending over epilepsie. Wat gebeurt er bij een epileptische aanval?
medische termen in het engels

Wikipedia:Dit kan beter - wikipedia


Het wordt steeds meer duidelijk dat er iets vreemds met Teddy aan de hand is: Teddy is vaak moe en lijkt er soms niet helemaal bij te zijn met haar hoofd. Niemand snapt gastric wat haar mankeert: is Teddy een dromer of is er iets anders aan de hand? Kinderboekenschrijver Jacques Vriens, anja vereijken slaagt erin een goed beeld te geven van wat het betekent om als kind op te groeien met epilepsie, zonder dat het zwaarmoedig wordt. Daardoor is het een verhaal geworden dat veel kinderen met plezier zullen lezen. Mijn hoofd is even weg is te koop in de webwinkel van de evn. Deze materialen zijn te bestellen in de webshop van het Epilepsiefonds zorgzine (npcf zorgzine is het digitale magazine van patiëntenfederatie npcf en biedt u informatie en advies over een actueel zorgthema. Zoals medicijnen, samen beslissen, vakantie en zorgkosten. Ga naar het overzicht voor kinderen, boekje Spiedie. Spiedie is een handig boekje om kinderen te informeren over epilepsie.

Medische, terminologie, medische termen hoe zit het in elkaar mens


Een pasklare medische oplossing voor cvs-patiënten bestaat evenwel niet. Bij de ene patiënt zal een bepaalde vorm van (gecombineerde) vorm van behandeling succesvoller zijn dan een andere. Het spreekt vanzelf dat de patiënt veel zal moeten rusten. Bovendien moet hij of zij veel aandacht besteden aan zijn voeding. Veel verder dan dit soort algemeenheden zal de dokter in combinatie met het voorschrijven van medicijnen en therapie echter niet gaan. Hieronder zullen we zien dat de medische wereld echter blijft zoeken naar betere oplossingen, die bovendien ook een juister beeld van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom kunnen schetsen. Meer nieuws rond Chronisch Vermoeidheidssyndroom (cvs of ME).

medische termen in het engels

Dat virus wordt dan weer geassocieerd met andere virussen, zonder dat er echter ook maar iets zwart op wit kan worden bewezen. Een chronische reactie van het immuunsysteem werd ook al als mogelijke oorzaak geopperd, zonder dat hiervoor overtuigende bewijzen op tafel kwamen te liggen. Nog andere verklaringen wijzen in de richting van endocriene stoornissen of psychologische factoren. Laatstgenoemde oplossing lijkt voorlopig de meest waarschijnlijke, hoewel niet mag worden uitgesloten dat die psychologische factoren met een ander gegeven gecombineerd moeten worden. In ieder geval doet cvs heel wat vraagtekens rijzen, vertrekkende vanaf de diagnose.

Die gebeurt op basis van een aantal lichamelijke klachten van zeer uiteenlopende aard, gaande van grote vermoeidheid over (hoofd)pijn, geheugenproblemen, slaapstoornissen tot en met griepachtige verschijnselen. De klachtenstroom is in feite eindeloos lang. Dat bemoeilijkt trouwens het stellen van een sluitende diagnose, evenals het feit dat klinisch onderzoek in een laboratorium zelden of nooit resultaten oplevert. Behandeling eten van Chronisch Vermoeidheidssyndroom, over de behandeling van cvs bestaat er al evenmin consensus. Afhankelijk van het doktersadvies zullen er geneesmidddelen (antidepressiva, pijnstillers, parkinson-bestrijders, versterkers van het afweersysteem). Een verstandige dokter zal steeds ook een luik psychotherapie in de behandeling opnemen. In de praktijk oefening blijkt de combinatie van medicatie (voor de bestrijding van de lichamelijke klachten) met de juiste therapie (zie hieronder) de beste resultaten op te leveren.

Engelse taal Leren Cursus Studeren Thuisstudie woordenboek


Zaak is dus om op de eerste plaats op zoek te gaan naar die psychische oorzaak. Chronisch Vermoeidheidssyndroom duikt ook bij de jeugd. In het verleden werd cvs nogal eens afgedaan als een beschavingsziekte, die onder andere het gevolg was van het drukke stresserende leven dat we leiden. Feit is inderdaad dat heel wat mensen tijdens hun carrière plots breken en cvs-symptomen gaan vertonen. Het zijn echter niet alleen carrièremensen die met cvs in aanraking komen. De gevaarlijkste leeftijd ligt tussen 25 en 55 jaar oud en valt dus inderdaad min of mee samen met de leeftijd van de beroepscarrière.

Ook kinderen krijgen echter met cvs te maken, soms zelfs in familieverband. Een opvallende vaststelling is dat meer vrouwen dan mannen met cvs geconfronteerd worden. Hét profiel van de doorsnee cvs-patiënt bestaat echter niet en dat maakt het moeilijker om de oorzaken er van op te sporen. Oorzaken van Chronisch Vermoeidheidssyndroom, we zeiden het hierboven al, het blijft gissen naar de oorzaken van cvs. In de loop der jaren zijn al tal van theorieën opgedist, maar geen van allen heeft een echt bevredigende oplossing naar voren geschoven. Er is bijvoorbeeld de weinig overtuigende uitleg van een onbekend virus dat het immuunsysteem voortdurend activeert.

Medische vertaling Russisch Nederlands en, engels, vertaalbureau

Ook voor deze stelling zijn er geen ijburg bewijzen voorhanden. Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) is niet zeldzaam. Een zeldzame aandoening kan cvs bezwaarlijk worden genoemd, enkele procenten van de bevolking zouden er aan leiden. Het stellen van een diagnose is echter bijzonder moeilijk, vermoeidheid alleen volstaat niet als criterium. In het geval van echte cvs wordt de vermoeidheid vaak veroorzaakt door psychiatrische aandoeningen in de aard van een depressie, psychosomatieke klachten, angsten, door gewone fysieke klachten of door een combinatie van beiden. In de meeste gevallen ontbreekt echter een aanwijsbare oorzaak voor cvs (Chronisch Vermoeidheidssyndroom. De afvallen geneeskunde gaat bij de vaststelling van Chronisch Vermoeidheidssyndroom uit van een aantal criteria, maar ook die bieden geen uitsluitstel. Waarschijnlijk heeft de vorm van chronische vermoeidheid waar de patiënten mee af te rekenen krijgen, op de eerste plaats een psychische oorzaak die leidt tot allerlei neveneffecten.

medische termen in het engels

Engels - nederlands - duits - frans - zweeds

Mogelijk is hier sprake van een vorm van psychologische overerving. De vele namen van Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS). Buiten me bestaan er nog heel wat andere namen voor het Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) of voor aandoeningen die er sterk op lijken. Zo is er het pvfs of Post-Viral Fatigue syndrome, waarbij uitgegaan wordt van de veronderstelling dat de ziekte wordt ontlokt door de afweerreactie van het lichaam tegen een - niet nader geïdentificeerd- virus. Meer gegevens hieromtrent ontbreken, om van bewijzen nog maar te zwijgen. Cfs is de afkorting van de Engelstalige benaming (Chronic Fatigue syndrome). Cfids is anderzijds de afkorting van Chronic Fatigue (and) Immune dysfunction Syndrome. Sommige experts veronderstellen namelijk baby dat de chronische vermoeidheid wordt veroorzaakt door een verstoord hyperreactief immuunsysteem.

Dossier Chronisch Vermoeidheidssyndroom (cvs of ME). Het mysterie van het Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) of myalgische Encephalomyelitis (ME). Chronisch vermoeidheidssyndroom (cvs of me, waarbij me staat voor myalgische Encephalomyelitis) is een vlag die vele ladingen dekt. Algemeen gaat het over een toestand van groter dan normale vermoeidheid, gepaard met spierpijnen en andere uiteenlopende symptomen. De kwaal werd voor het eerst in de jaren 50 omschreven, maar roept binnen medische wereld nog steeds heel wat discussies. Het is inmiddels bepaald onduidelijk hoe iemand cvs krijgt. Zelfs over de vraag of het al dan niet een echte ziekte betreft, wordt nog druk geredetwist. Mogelijk betreft nederland het een psychosomatische aandoening, mogelijk ook niet. Regelmatig duikt cvs binnen dezelfde familie bijvoorbeeld bij moeder en dochter ook, zonder dat er op basis van medische gegevens een erfelijkheidsfactor kan worden vastgesteld.

Medische kosten in het buitenland verzekeren - rabobank

Voor ouders, dit boekje beschrijft in algemene termen kennis over en ervaringen met epilepsie. Het is bedoeld voor alle specialist ouders van kinderen met epilepsie. Bekijk de brochure, als je kind epilepsie heeft en nu? dankzij een genereuze sponsor die anoniem wil blijven kan de evn dit boekje voorlopig gratis aanbieden aan alle ouders die de diagnose epilepsie voor hun kind krijgen. U kunt de brochure bestellen in de evn winkel. Naar de evn winkel. Mijn hoofd is even weg, een bijzonder en herkenbaar verhaal over vriendschap en doorzettingsvermogen van achtste-groeper Teddy.

Medische termen in het engels
Rated 4/5 based on 626 reviews
Recensies voor het bericht medische termen in het engels

  1. Difyryxi hij schrijft:

    Onze medische en farmaceutische vertalers hebben een medische en/of farmaceutische achtergrond en zijn werkzaam in de branche. Leren medische terminologie kan een uitdaging zijn. Bladeren acroniem medische zorg aan Medline Plus, een dienst die door de nih (National Institutes of health) website.

  2. Abysekor hij schrijft:

    Omdat kwaliteit bij ons voorop staat, wordt bij elke opdracht, waarvoor specifieke kennis vereist is, een vertaler ingezet die de meeste affiniteit heeft met het te vertalen onderwerp of vakgebied. De medische term zou "neuscorrectie die akoestisch klinkt als zijn "neushoorn."Neuscorrectie" betekent plastische chirurgie van de neus, dus je kan een persoon zich voorstellen met een neus van een neushoorn die naar het kantoor van de plastisch chirurg. Wij beschikken over een ervaren team medische vertalers die doorgaans ook een opleiding in de geneeskunde of gezondheidszorg hebben gevolgd.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: