Heftige buikpijn onderbuik

heftige buikpijn onderbuik

Ook stelt hij of zij de patiënt vragen om mogelijke oorzaken in het eet- en/of leefpatroon te kunnen ontdekken. Indien nodig doet de arts een kort inwendig onderzoek om het laatste deel van de darm te inspecteren. Afhankelijk van de resultaten en ernst van de klachten, krijgt de patiënt een doorverwijzing door naar een maag- darm- leverarts. Welke behandeling is mogelijk? Afhankelijk van de oorzaak van buikpijn, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Soms schrijft de arts medicijnen voor. Soms is een aanpassing in de voeding nodig, of het volgen van een strikt dieet. Een diëtist kan hierbij helpen.

Soms wijst bloed bij je poep op poliepen in de darm, of op een meer ernstige ziekte zoals darmkanker. Deze ziekte komt meestal voor bij mensen boven de 50 jaar. Ook als je ontlastingspatroon plotseling en blijvend anders is, of als je onverklaarbaar gewicht verliest, ga dan naar je huisarts. Kijk ook eens op de poepwijzer voor informatie over wat je poep je vertelt over je gezondheid. Klachten en symptomen, de klachten verschillen per persoon. Mensen met buikpijn ervaren in ieder geval in meer of mindere mate een pijnlijk gevoel in de boven- of onderbuik of in beide. De intensiteit van de buikpijn kan uiteenlopen. Sommige mensen die heftige en chronische buikpijn ervaren, krijgen ook te maken met klachten zoals moeheid en een belemmering in de dagelijkse activiteiten. Naast lichamelijke invloed kan buikpijn ook zorgen voor psychische klachten zoals neerslachtigheid en stemmingswisselingen. Hoe stelt een arts de diagnose? De arts beluistert en bevoelt de buik.

heftige buikpijn onderbuik
veel eten, te snel eten, te vet of gekruid eten. Er bestaan nog meer mogelijke oorzaken voor buikpijn. Om een goed beeld te krijgen van jouw klachten en de mogelijke oorzaken, kun je het beste naar de huisarts gaan. Heb je buikpijn en zit er bloed bij je ontlasting? Ga dan altijd direct naar de huisarts. Bloed bij je ontlasting wijst vaak op een relatief onschuldige kwaal zoals aambeien. Maar het kan ook wijzen op een ontsteking van je darmen, zoals bij de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.

Lage buikpijn : oorzaak behandeling


De én voelt steken, de ander darmkrampen en afvallen weer een ander een opgeblazen gevoel of een dof, pijnlijk gevoel dat constant aanhoudt. Buikpijn kan af en toe voorkomen, maar chronische buikpijn zonder duidelijk aanwijsbare reden komt ook veel voor. . Chronische buikpijn is een langdurig aanhoudend pijnlijk gevoel in je boven- en/of bootcamp onderbuik. Heb je regelmatig buikklachten? Dan kan dat duiden op pds. Doe de test en krijg antwoord op de vraag of jij mogelijk last hebt van deze aandoening. Wat zijn de oorzaken?

Wat helpt tegen buikpijn?


Iedere dag voel ik wel iets. Ze zeggen dat er een dag komt dat alles over is maar! Als je je zo ellendig voelt geloof je dat gewoon niet. Ik ben nu een jaar niet meer ongesteld geweest (sorry ik ben 54 jaar). Toch tegen de tijd dat ik het had moeten worden heb ik ook buikpijn en rugpijn. Zelfs half in de maand heb ik soms erge buikpijn dat ik niet weet hoe ik moet zitten en staan. Dat kan dan een dag duren en daarna vloeit het weg. Zijn er meer die dit gevoel kennen? Omhoog Sneeuwwitje berichten van Sneeuwwitje Onderwerpen van Sneeuwwitje menopauzejaar: leeftijd: 61 Re: Rug- en buikpijn Citeer Hallo piewie, heel vervelend allemaal, maar het hoort er gewoon bij zegt de dokter.

heftige buikpijn onderbuik

Groet Anna2 Omhoog Sneeuwwitje berichten van Sneeuwwitje Onderwerpen van Sneeuwwitje menopauzejaar: leeftijd: 61 Re: Rug- en buikpijn Citeer voeding Hallo dames, ik ben blij, dat iemand dit herkent. Je denkt al gauw aan enge ziektes. Vooral omdat ik er op dit forum niet zo veel over kon vinden en ook niet tussen het rijtje van klachten, die iedereen bijna heeft. Je vraagt je dan af of je de enige bent, die dit heeft. Groet Sneeuwwitje Omhoog Anna2 Berichten van Anna2 Onderwerpen van Anna2 Menopauzejaar: leeftijd: 63 Re: Rug- en buikpijn Citeer Hallo dames, eindelijk losgekomen na een tussenperiode van 42 dagen. Ik kan er nu dus geen touw meer aan vastknopen, wanneer de volgende komt. En dan straks weer die buik en rugpijn en hoofdpijn.

Ergens zit er erover te denken om maar weer de pil te gaan slikken. Zou dat een goed idee zijn? Groet Anna2 Omhoog piewie berichten van piewie onderwerpen van piewie menopauzejaar: leeftijd: 55 Re: Rug- en buikpijn Citeer Hallo allemaal! Wat ben ik blij dat ik nu ook lees dat ik niet alleen met al die klachten zit. Soms voel ik mij zo'n zeur!

Buikpijn, symptomen, misselijk, zwangerschap, pijn in buik


Ik probeer iedere dag een uurtje te sporten en verder gezond eten, niet roken, drinken enz. Van geestelijk probleempjes heb ik nog niet zoveel last en voor de rest gaat alles redelijk goed en voel ik me goed. Sneeuwwitje, berichten van Sneeuwwitje, onderwerpen van Sneeuwwitje, menopauzejaar: leeftijd: 61 Re: Rug- en buikpijn Citeer Hallo Anna die lange tussenperiodes vind ik niet zo erg, maar die buik en die rug, daar word ik vervelend van. Kan niet lang lopen achter elkaar (stad in bv) en een tijdje staan is helemaal niks. Werd laatst zelfs onwel op een feestje waar we de hele avond moesten staan.

Ben maar naar huis gegaan. Het ergste is, dat iedereen vraagt wat er is, maar ik kan gewoon niet meer lang staan. Hoe doen andere mensen dit denk ik dan en is dit allemaal normaal of moet ik naar de dokter? Groet Sneeuwwitje Omhoog Anna2 Berichten van Anna2 Onderwerpen van Anna2 Menopauzejaar: leeftijd: 63 Re: Rug- en buikpijn Citeer Hallo Sneeuwitje dat van niet lang kunnen staan of lopen dat heb ik ook. Doe alles met de fiets of brommer. Ja, veel mensen snappen het niet en mijn sociale leven lijdt er enorm onder.

6 signalen dat je misschien endometriose hebt

Ben de hele dag misselijk, buikpijn, rugpijn en voel me echt vreselijk. Ik heb al twee testen gedaan maar die ijburg waren beide negatief. Is er iemand die weet hoe je hier een beetje normaal doorkomt? Want dit is ook niks. Omhoog, anneke, berichten van Anneke, onderwerpen van Anneke, menopauzejaar: leeftijd:. Re: Rug- en buikpijn, citeer, hallo Sneeuwitje en Anna 2, psoriasis begin vorig jaar heb ik dat ook gehad, die langere periodes tussen de menstruaties, tot eind december maar 3 menstruaties in 1 jaar en nu sinds eind december alweer 2 menstruaties. Ik kijk nergens meer van op, maar ik voel me zo onderhand een soort hormoonbom, alles staat op scherp, buik, borsten, rug, enz. Ik slaap nog steeds onder mijn zomerdekbed en heb mijn winterjas nog niet aangehad, ik heb het 's nachts ook erg warm, vooral tegen de ochtend.

heftige buikpijn onderbuik

Buikpijn, en, pijn, in, onderbuik, doktersabc pog News Sports

Wie heeft dit ook en is dit normaal? Als ik eenmaal gemenstrueerd heb is het weer over tot de volgende maand en dan is het er weer en soms ontbijt ook niet. Berichten van Anna2, onderwerpen van Anna2, menopauzejaar: leeftijd:. Re: Rug- en buikpijn, citeer, hallo Sneeuwwitje, ja, ik herken dit. Ik ben net 50 geworden. Sukkel al een tijdje met mijn gezondheid. En ben de laatste keer op 24 december ongesteld geweest en nu blijft het weg. De vorige keer was ontzettend heftig met grote stolsels. De maand daarvoor zat er ineens 34 dagen tussen.

Tijdens de overgang kan je menstruatiepatroon op allerlei manieren veranderen. Heftiger, minder heftig, vaker, minder vaak enz. Vind er- en herkenning. Sneeuwwitje, berichten van slank Sneeuwwitje, onderwerpen van Sneeuwwitje, menopauzejaar: leeftijd:. Rug- en buikpijn, citeer, hallo allemaal, ik ben nieuw op dit forum. Ik ben 50 en al een tijdje onregelmatig. Opvliegers in de nacht herken ik ook, dus zeker in de overgang. Maar nu heb ik al twee maanden geen menstruatie gehad, maar wel de buikpijn en de rugpijn en dan denk ik, dat ik wel ga menstrueren, maar dat gebeurt niet.

Heftig - more information

Buikpijn - buikklachten - maag lever Darm Stichting. Home buikpijn buikklachten colofon, deze informatie is geschreven door de maag lever Darm Stichting. In samenwerking met:. Laatst herzien: December 2017, buikpijn: wat waar is het? Veel mensen in Nederland hebben regelmatig last van buikpijn. Buikpijn is een pijnlijk gevoel in de boven-, of onderbuik of soms zelfs in alle twee tegelijk, vaak ter hoogte van de maag en darmen. Soms verklaarbaar, maar ook heel vaak onverklaarbaar. De beleving van buikpijn is voor iedereen anders.

Heftige buikpijn onderbuik
Rated 4/5 based on 752 reviews
Recensies voor het bericht heftige buikpijn onderbuik

 1. Yjuva hij schrijft:

  Dit kan zeer hevige buikpijn veroorzaken. Aandoeningen aan al deze organen kunnen zich melden met pijn, variërend van acute en zeer hevige, stekende buikpijn tot 'knagende' of 'zeurende' pijn. Home advies bij buikpijn 9,6 (5 geef ook je waardering! Gezond leven in harmonie met de natuur.

 2. Neqyroky hij schrijft:

  S Morgens sta je op, je neemt een douche en ineens bedenk je de oplossing voor het probleem waar je gisteren de hele dag over zat te piekeren! Lage buikpijn kan overigens ook optreden tijdens bevruchting, innesteling en zwangerschap. Neem direct contact op met je huisarts en denk je dat het zeer ernstig is, aarzel dan niet en bel 112. Daarnaast kan er bij vrouwen pijn ontstaan vanuit de baarmoeder of eierstokken en bij mannen vanuit de prostaat.

 3. Vesuw hij schrijft:

  Bjorn-Harald Myhre of, bjorn Harald Myhre, it was hosted by, webhuset as dedicated. Pijn linksonder in je buik hangt meestal samen met de dikke darm, maar soms ook met de eileiders of eierstokken. A-z keywords, keyword Suggestions, linked keywords, images for Linksonder buikpijn. V., lelystad terug top print, heb ik hooikoorts?

 4. Ygowe hij schrijft:

  Hierbij is er sprake van zeer ernstige buikpijn waarbij snel actie noodzakelijk is! Pijn in de onderbuik kan tot slot ook afkomstig zijn van een liesbreuk, een aneurysma (slagaderverwijding) van de buikslagader, een baarmoeder(hals)ontsteking (bij vrouwen een prostaatontsteking (bij mannen een probleem met de bijnieren, een alvleesklierontsteking. Neem geen enkel risico en denk aan jezelf! Een nierbekkenontsteking kan vrij gemakkelijk overslaan op de nieren, blaas en/of urineleiders.Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: