Magnetron schoonmaken ammoniak

magnetron schoonmaken ammoniak

Ik heb de tip al in tig variaties langs zien komen: azijn in een bakje laten koken in de magnetron en de ellende zou zo van de wanden stomen. Vannacht een schaaltje ammoniak en een beker kokend water in mijn combi oven gezet en het vloog er vanmorgen af met een metalen natte spons! Mijn bakplaat en alles weer brandschoon! Wel uitkijken met de metalen spons (ik heb een emaille oven). Kan geen ovenreiniger tegenop. Een spons om magnetron of oven met groene zeep in te smeren; ammoniak; een schaaltje om de ammoniak in te doen; een vaatdoekje; een satéprikker om op plekken te komen waar de vaatdoek niet bij komt; Schep wat groene zeep in het teiltje en voeg. Smeer alle onderdelen van de oven of magnetron ruim in met deze groene zeep oplossing.

Let op: gebruik nooit aluminiumfolie in de magnetron : in het beste geval vat alleen de magnetron vlam! Tip 2: laat je oven schoonweken. Laat je oven 5 minuten voorverwarmen en zet hem daarna uit. Plaats vervolgens een pannetje met lauw water en een flinke scheut ammoniak in de oven. Doe accommodatie de oven dicht koper en laat het pannetje met inhoud een dag staan. Magnetron schoonmaken met ammoniak, om de magnetron schoon te maken met ammoniak heb je ook groene zeep nodig. De werking van deze twee producten samen zorgt ervoor dat vuil gemakkelijk loskomt. En over de magische krachten van soda. Zou het dan allemaal echt zo simpel zijn, ook met een combi- magnetron? Ik probeerde het uit. Azijn stoomt de magnetron schoon.

magnetron schoonmaken ammoniak
behaalde ik wel wat resultaat, maar moest ik behoorlijk schrobben. Zet de magnetron 10 minuten op vol vermogen en daarna de magnetron schoonmaken met een schone doek. Hardnekkige etensresten kunnen worden verwijderd met een bakje ammoniak. Hiervoor zijn twee manieren. Magnetron schoonmaken, informatie over magnetron schoonmaken, menu Spring naar de inhoud. Magnetron schoonmaken ; Met soda; Met water en een vaatwastablet;. Schoonmaken van de vette magnetron? Een halve citroen enkele minuten op vermogen van 600 en de aanslag is snel te verwijderen.

Combi- magnetron schoonmaken met groene zeep en ammonia


Laat dit zo een nachtje staan. De volgende ochtend veeg je de roosters, wanden en schaal zo schoon met een vaatdoekje. De oven of magnetron ziet er dan weer als nieuw uit. De schaal die bij onze magnetron hoort heeft een reliëf waardoor je met een vaatdoek en schuurspons niet bij al het zichtbare vuil komt. De vaatdoek komt ook niet goed bij de randen. Met een saté prikker kun je door de puntige vorm het vuil eenvoudig wegwrijven.

5 Tips


Het is flink schrobben, maar het resultaat mag er zijn. Bruine aankoeksels die al in de oven zaten voordat we in dit huis kwamen wonen (en dus minstens 5 jaar oud zijn) komen ineens los. Hetzelfde geldt voor het draaiplateau en het rooster. Ik krijg niet alles los, maar misschien dat dit gewoon om een tweede sessie met groene zeep en ammonia vraagt. Het resultaat is wat mij betreft verbluffend, maar het is wel een beetje gedoe. Je moet echt je best doen om alle groene zeep uit alle hoekjes en randjes te poetsen. Spoel de oven ook even na met schoon water en een schoon poetsdoekje. En daarna moet de oven gewoon even een half uurtje aan om de stukjes die je bent vergeten verder los te bakken. Ideaal voor de jaarlijkse schoonmaak van je oven.

magnetron schoonmaken ammoniak

In een kwartiertje had ik de halve pot groene zeep uitgesmeerd. Vervolgens heb ik groene zeep op het plateau en het rooster gesmeerd en dat met een schaaltje ammonia in een plastic zak weggelegd in ons werkhok. Ik merkte dat er al wat vuil loskwam tijdens het smeren met groene zeep, dus dat belooft wel iets. Ik ben erg benieuwd naar mijn oven over acht tergend lange uren, haha. Het resultaat: is mijn oven weer blinkend schoon? Na acht uur wachten is het uur van de waarheid aangebroken.

Dit is immers mijn laatste poging om mijn oven schoon te maken. Het is nu of nooit. Ik doe de oven op en wordt verwelkomd door de indringende, hersenceldodende geur van ammoniak. Snel haal ik het bakje ammonia weg (ik giet de ammonia terug in de fles, kan prima). Bewapend met huishoudhandschoenen, een emmer maag sop en een schuursponsje ga ik hard aan de slag. Al schrobbend en schrapend verzamel ik een kommetje vol bruin geworden groene zeep.

Schoonmaak a t/m e gerda's

Uit eigen ervaring weet ik dat het prima werkt. Als ik twee keer hetzelfde advies krijg, dan moet ik het toch maar eens proberen. Ammoniak klinkt heel agressief en voelt op het eerste gevoel niet zo ecologisch, maar het is op zich een in de natuur voorkomende stof. En bovendien is dit vast wel meer ecologisch verantwoord dan chemische flesjes van de supermarkt berekenen of bouwmarkt. Oven schoonmaken met groene zeep en ammonia: stappenplan haal de oven leeg (plateau eruit enzo) smeer de wanden dik in met groene zeep uit een pot zet een schaaltje met ammonia in de oven en laat de deur een nachtje (of zeg maar 8 uur). Groene zeep blijkt heel goedkoop. Mijn emmertje groene zeep was maar 79 cent bij de Albert heijn. Ammonia had ik nog staan, maar is volgens mij niet zo duur en bovendien heb je maar 150 ml ofzo nodig. Het insmeren van de wanden van de oven was een heel geklieder, maar ging relatief gemakkelijk.

magnetron schoonmaken ammoniak

Hoe onderhoud je een keuken?

Ook dat was geen succes. Elisabeth maakt haar oven schoon met groene losjes zeep en ammonia. Op beide artikelen kreeg ik direct een reactie van mede-blogger Elisabeth: Probeer dit eens: smeer de wanden in met groene zeep uit een pot, lekker dik. Schaaltje met ammonia in de magnetron, deurtje een nachtje dicht. De volgende dag maak je de magnetron (of oven) zo schoon. Werkt ook goed voor roosters en bakblikken. Insmeren met zeep, in een vuilniszak doen, leg in de tuin, schaaltje ammonia er in, vuilniszak dichtvouwen. Volgende dag is alles zo schoon te maken.

Vaste lezers weten inmiddels dat ik al van alles heb geprobeerd om mijn magnetron slash oven schoon te maken. Ik probeerde het met azijn en soda en ook met baking soda, maar beide keren viel het resultaat vies tegen. Het ecologisch schoonmaken van de goed oven is blijkbaar zo simpel nog niet. Ik doe nog een allerlaatste poging, dit keer met groene zeep en ammonia (oplossing met ammoniak). Oven schoonmaken met natuurlijke producten: mijn ervaringen. In april dit jaar schreef ik al over het drama van het schoonmaken van mijn combi-magnetron. Azijn laten meedraaien in de magnetron leverde niks. En met een sopje met soda en afwasmiddel behaalde ik wel wat resultaat, maar moest ik behoorlijk schrobben. In september probeerde ik het met dikke lagen baking soda tegen de wanden van de oven.

Keukenweetjes - blogs - seniorenNet

Om de oven of magnetron schoon te maken hoeft je niet in de weer met allerlei middeltjes en hard te poetsen. Inmiddels maakt heb ik het een aantal keren gedaan en om de details ook zelf niet te vergeten heb ik er een artikeltje van gemaakt. Voor het grondig schoonmaken van een combimagnetron of oven heb je nodig: groene zeep een teiltje om de groene zeep in te doen een spons om magnetron of oven met groene zeep in te smeren ammoniak een schaaltje om de ammoniak in te doen een. Schep wat groene zeep in het teiltje en voeg daar water aan toe. Smeer alle onderdelen van de oven of magnetron ruim in met deze groene zeep oplossing. Dus de wanden, de roosters en de schalen. Zet vervolgens het schaaltje met ammoniak in het midden van de over of magnetron en sluit de deur.

Magnetron schoonmaken ammoniak
Rated 4/5 based on 795 reviews
Recensies voor het bericht magnetron schoonmaken ammoniak

 1. Aqujiw hij schrijft:

  Zorg ervoor dat als je spettert met iets, je dit zo snel mogelijk schoonmaakt. Reinig met regelmaat oven, magnetron, kookplaat en vaatwasser. Voor zware reiniging, zijn er speciale reinigingsmiddelen te verkrijgen bij een speciaalzaak.

 2. Ymyjobo hij schrijft:

  En als je ze eenmaal in huis hebt, zitten ze s avonds in een fractie van een seconde zelfs op de rand van je glas rode wijn! Maar hoe hou je de airfryer nou schoon voor een volgend gebruik? Zet de oven op de hoogste stand en laat het water koken. Vermijd het gebruik van microvezeldoekjes.

 3. Pivikyta hij schrijft:

  Gelakte fronten zijn erg kwetsbaar voor krassen. Zodoende zijn fruitvliegen ervan verzekerd dat hun larven voldoende te eten hebben zodra deze uit hun eitje komen. Buig het lipje naar binnen zodat de vlamverdeler volledig in de airfryer past.

 4. Upiqaho hij schrijft:

  Gebruik geen soda voor de reiniging van je filters. Fruit is echter niet het enige voedingsmiddel dat fruitvliegjes aantrekt. Waar komen fruitvliegjes vandaan?Jouw feedback:

Uw e-mail zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

U kunt maximaal vier foto's van de formaten jpg, gif, png en maximaal 3 megabytes bijvoegen: